miercuri, 8 august 2012

8 AUGUST


CARTEA VIETII – Meditatii zilnice cu Krishnamurti

Intelegerea reala
   Realitatea nu este complicata, chiar daca ai crezut ca ar putea fi dificil de inteles. Vezi tu, noi nu incepem cu realitatea, cu faptul, cu ceea ce gandim, facem, dorim; incepem cu ipoteze, cu idealuri, care nu sunt actualitati, si astfel ajungem pe cai gresite. Pentru a incepe cu faptele, cu realitatea si nu cu presupuneri, avem nevoie de o atentie deosebita; si orice forma a gandirii care nu vine din realitate este o distragere a atentiei. De aceea este atat de important sa intelegem ceea ce este, ceea ce se desfasoara efectiv atat in interiorul nostru, cat si in exteriorul nostru.
    ... Daca esti crestin, viziunile tale urmeaza un anumit model, daca esti hindus, buddhist sau musulman, vei urma un model diferit. Il puteti vedea pe Hristos sau Krishna, in functie de conditionarea voastra, de educatia, cultura in care ati crescut, si toate acestea determina viziunile voastre.
    Care este realitatea: viziunea, sau mintea care a fost modelata intr-o anumita forma? Viziunea este proiectia unei anumite traditii care formeaza fundalul mintii. Aceasta conditionare si nu viziunea pe care o proiecteaza, este de fapt realitatea. Trebuie sa intelegi ca realitatea este simpla; dar este dificil de realizat ce ne place si ce nu ne place si judecam realitatea prin opiniile si aprecierile noastre cu privire la aceasta. Pentru a fi liber de toate aceste forme diferite de evaluare este necesar sa intelegem realitatea, ceea ce este.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu